Hej En av sakerna som du ska börja med är att gå över till Doctype HTML 4.01 Strict. Både IE och Gecko renderar HTML olika beroende på Doctype. Om man har någon annan Doctype än Strict så försöker respektive webbläsare att rendera sidan efter alla devanliga HTML/CSS misstagen folk gör, men med olika resultat. Om man använder Doctype Strict så försöker IE och Gecko att rendera sidan så nära HTML/CSS specifikationerna som de klarar av. ns/opera CSS
har precis meckat på lite office2003 stuk på våran sajt
http://www.compona.com/Forum/Forums.ascx
http://www.compona.com/forum/forum.ascx?Forum=2
http://www.compona.com/crm/pages/messageviewpage.ascx
och den funkar väll i IE , men i opera ser det ut som skit.
dels för att jag använnt IE filter för att få gradients på olika saker , men det kan jag leva med , antingen gör jag samma saker enfärgade eller så kommer jag använda bakgrundsbilder på de bitarna för ns/opera.
men , det stora problemet är att vissa saker verkar fungera helt olika.
tex marginaler/padding , i opera så blir vissa kolumnheaders helt konstiga , texten trillar utanför tabellcellerna
div'ar med stilar som är "100%" blir bara så breda som texten i dom , i ie blir de lika breda som sin kontainer , hur löser man det?
kollar i ns 7.1 just nu och det funkar skapligt , bättre än opera iaf , har dock samma problem där med marginaler på vissa saker.
om någon har tid får ni gärna ta en titt i olika browsers och säga vad man ska göra för att åtgärda de fel som är , det mesta är väll css fel antar jag (?)
[edit]
http://www.compona.com/crm/pages/EditMessagePage.ascx?ID=95
ser ju inte så upphetsande ut i ns/opera heller.
är det bara att bitaihop och inse att span taggar rendreras annorlunda där än i IE?
ska man sätta css klassen på den tabellcell som innehåller texten istället för att det ska bli en fyrkant och som det blir nu (i ns/opera)
//RogerSv: ns/opera CSS
Doctype HTML 4.01 Strict är alltså den minsta gemensamma nämnaren att börja med.
Det går att få sidor att se väldigt lika ut i alla moderna webbläsare. Det enda det handlar om är att ligga så nära standarderna man kan, validera gärna sidorna på <URL:http://validator.w3.org/>.
Sista steget för att få de att se lika ut är att leka med varje detalj enskilt och testa på alla webbläsarna. I många fall är det bara defaultvärdena i CSS som skiljer sig. Och om man då är van vid defaultvärdena från IE, och de inte är samma som i övriga läsare, så är det lätt att tro att de inte fungerar.